Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Drumul către o viață normală începe cu o decizie -Trebuia doar să mai găsesc medicul care să mă ajute. Nu am căutat mult. Specialistul de care aveam nevoie era în județul vecin: Dr. Claudiu Costel Rad de la Spitalul MedLife Brașov

Drumul către o viață normală începe cu o decizie -Trebuia doar să mai găsesc medicul care să mă ajute. Nu am căutat mult. Specialistul de care aveam nevoie era în județul vecin: Dr. Claudiu Costel Rad de la Spitalul MedLife Brașov

Are 39 de ani,163 cm și cântărește 107 kg. Pare mult, dar este doar o etapă din drumul ales de Ana Czifra către o viață normala dupa interventia efectuata de domnul dr. Rad la Spitalul MedLife Brasov. Doamna originară din Covasna avea în luna ianuariea acestui an 128 de kilograme, IMC 47 și obezitate morbidă. Ajunsese așa din cauza unui vis. Acela de a deveni mamă.

 

Acum, fiul ei în vârstă de 15 ani este tare mândru că mama ei a avut curajul să treacă printr-o experiență care e doar pentru cei puternici. A făcut o operație de micșorare a stomacului „gastric sleeve“ fiindcă nu mai suporta problemele de sănătate cauzate de greutate. „Mă dureau picioarele îngrozitor și mă deplasam cu dificultate“.

 

Ana a ajuns la greutatea care i-a provocat atâta suferință în perioada sarcinii. „M-am îngrășat peste 50 de kg în perioada sarcinii și nu am mai reușit apoi cu nici un chip să le dau jos“, descrie Ana începutul chinului său. Și, pentru că și sarcina a fost obținută destul de anevoios, „am fost nevoită să iau și niște medicamente care au dat totul peste cap“. Practic, de la 24 de ani, Ana se chinuie cu greutatea. Nu a vrut să se lase și a urmat o serie de diete, însperanța că va reuși să ajungă la silueta de dinainte de sarcină. Și, evident,la starea de sănătate de atunci. Nici un succes. „După o dietă, spre exemplu, am slăbit 18 kg, dar în scurt timp, 25 kg s-au așezat rapid pe trupul meu“.

 

Spre norocul ei,a avut oameni buni în jur și nu a avut parte de priviri acuzatoare, dar tot nu renunțat la visul ei: acela de a fi din nou sănătoasă pentru ea și familia ei. Fiindcă etare greu ca la 39 de ani să cântărești 128 de kilograme și orice pas să fie un chin.

Susținută de familie și cu o ambiție de fier, Ana a mers înainte. A citit mult despre chirurgia bariatrică, a ascultat podcasturi, a vorbit cu foști pacienți care s-au operat și a decis. Gata! Așa va face și ea. Trebuia doar să mai găsească medicul care să o ajute. Nu a căutat mult. Specialistul de care avea nevoie eraîn județul vecin: dr. Claudiu Costel Rad de la Spitalul MedLife Brașov. „Am aflat că o cunoștință a fost operată de dr. Rad și am întrebat-o tot ce am vrut.Mi-a spus că medicul e extraordinar și am vrut și eu să merg la dânsul“. S-a dovedit ulterior că opinia bună pe care o avea cunoștința sa despre dr. Rad era perfect întemeiată. După prima întâlnire cu medicul, și Ana gândea la fel.„Este un medic super. Este așa cum mi-am imaginat eu un medic bun. Îți explică tot, și, ca să fie treaba și mai bună pentru mine, mi-a vorbit în limba maghiară, lucru care pe mine m-a ajutat fantastic“, nu mai contenește Ana cu laudele.

 

Cum și medicul Rad a decis că intervenția era mai mult decât necesară, Ana a trecut prin toți pașii premergători intervenției. De la analize de sânge la diverse verificări medicale, etc. Totul a mers ceas, iar Ana a fost internată pe 16 ianuarie 2024  in cadrul Spitalului MedLife Brasov pentru a fi operată joi, 18 ianuarie 2024. Lucrurile au mers bine, operația de gastric sleeve a reușit, așa că pacienta a părăsit spitalul o zi mai târziu.

„A fost totul perfect! Și asistentele, și salonul, tot, tot! Numai de bine vă pot spune la toate capitolele“

 

Ajunsă acasă, Anaa urmat un regim alimentar destul de dur fiind nevoită să consume două săptămâni lichide, două săptămâni alimente pasate. „Nu a fost greu, dar a fost dur, fiindcă nu eram obișnuită așa“ mărturisește ea. Spune însă că dacă apornit pe acest drum e dispusă la orice efort. Plus că, în ciuda acelui regim mai special, nici măcar nu îi mai era foame.  Iar ambiția sa este cu atât mai mare cu cât,în weekenduri, gătește la diferite evenimente.


 Contribuie la aceasta și faptul că acum, după operație, se simte  mai bine. „Nici numai simt picioarele grele, așa cum era înainte. Am senzația că acum cântăresc doar câteva kilograme. Merg ușor. Ce să mai... E super bine acum“.


Plus că îi și place mult ce vede în oglindă. „Mă bucur tare că am luat decizia de a face  operația“, spune Ana care speră să ajungă la 65-70 de kg. De aceea, acum face tot ce este necesar. Face sport, face plimbări dese, mănâncă sănătos. Și-a schimbat total stilul de viață și se bucură de totce i se întâmplă și urmează să i se întâmple. Fiindcă celor 21 de kilograme pierdute li se vor alătura și altele. 



Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale