Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Pregătirea preoperatorie

Pregătirea preoperatorie

Intervenția chirurgicală este o acțiune terapeutică, efectuată asupra unui țesut sau a unui organ, aceasta realizându-se atunci când tratamentul medicamentos nu mai este eficient. 

Înainte de luarea unei hotârâri privitoare la programarea unei intervenții chirurgicale bariatrice, pacientul are nevoie sa fie foarte bine informat asupra tuturor detaliilor.
Decizia de a efectua o intervenție chirurgicală bariatrică, implică un real angajament în viața  pacientului, știind că este o decizie importantă, echipa noastră se asigură ca pacienții să beneficieze de tot confortul cuvenit.

Primul pas în realizarea și programarea unei intervenții chirurgicale bariatrice este vizita la cabinetul de consultație a medicului chirurg pentru stabilirea tabloului clinic, tipului de obezitate, stabilirea indicelui de masă corporală, măsura kilogramelor și a taliei.
După această primă consultație, în sprijinul medicului chirurg se alătură o întreagă echipă multidisciplinară de care vor investiga și vor informa cât mai detaliat fiecare pacient. 
 
Pregătirea preoperatorie presupune o evaluare a analizelor sanguine, examene de imagistică medicală, consultație endocrinologică, cardiologică, pneumologică, ORL, psihiatrică/psihologică, gastroenterologie, ginecologie (la femei), boli de nutriție și diabet, preanestezică.
Analize sanguine preoperatorii: hemoleucogramă completă, coagulogramă completă cu INR, teste hepatice (GPT, GOT, GGT, fosfatază alcalină, bilirubină totală și fracționată), uree, creatinină, ionogramă, grup, Rh, TSH, FT3, FT4, cortizol, bilanț lipidic, hemoglobina glicozilată și glicemia.  
Ecografie abdominală sau CT abdominal.
Consult endocrinologic urmărind rezultatele hormonilor tiroidieni și cortizolul.
EKG și consult cardiologic, inclusiv ecografie cardiacă.
Radiografie pulmonară și spirometrie.
Endoscopie digestivă superioară și testare Helicobacter pilori.
Consult ORL. 
Consult preanestezic. 
Consult ginecologic, psihologic/psihiatiric, dacă este cazul.
Toate aceste investigații și examene medicale se pot realiza într-o singură zi, în cadrul Centrului de Obezitate Brașov, MedLife Brașov. Aceste sesiuni de consultații complexe reprezintă cea mai sigură și profesională metodă de a informa pacientul cu privirea la afecțiunile sale. 
În urma acestor evaluări preoperatorii, întreaga echipă medicală multidisciplinară își va da acordul ca intervenția chirurgicală să se poată desfășura în cele mai sigure condiții.






Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale