Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Nutriția

Nutriția

Îndepărtarea a aproximativ 80% din volumul stomacului reduce producerea de grelină, hormonul răspunzător pentru senzația de foame, drept urmare, scăderea aportului alimentar duce implicit și la scăderea greutății corporale. 
Circuitul fiziologic prin care produsele alimentare ingerate părăsesc stomacul nu se modifică, stomacul rămânând mai mic, un volum de aproximativ 100-120 ml, dar funcția îi rămâne neschimbată.
Din momentul externării pacientul va trebui să urmeze un program de nutriție strict de 14 -21 de zile, apoi urmând o creștere treptată a consistenței alimentelor.

Etapa hidrică: în prima zi postoperator se reia alimentația hidrică pentru restabilirea toleranței. Această etapă de 1-14 zile, perioadă în care se poate consuma apă plată, ceaiuri neîndulcite, zeamă din compoturi neîndulcite, supe strecurate etc.

Etapa semisolidă: se bazează pe aceleași principii ca si regimul hidric. Această etapă are o durată de asemenea, de 14- 21 de zile, perioadă în care se reintroduc în alimentație piureuri din legume cu carne la alegere, supe creme, iaurturi simple, piureuri de fructe din compot etc.

Etapa mixtă: presupune reintroducerea în alimentație a produselor alimentare uzuale, însă consumate în cantități mici și masticate lent. Recomandăm suportul medicului nutriționist, profesionist al echipei noastre care va sprijini pacientul în alegerea unui stil de alimentație potrivit, sănătos și echilibrat care să se transforme într-un stil de viață.

Fiecare pacient va observa că, în mod natural, va consuma o cantitatea mai redusă de alimente!

De evitat: băuturile carbogazoase, băuturile dulci tip ceaiuri, fresh-urile de fructe din cantități mari, iaurturile dulci, budincile, produsele de patiserie, dulciurile, grăsimile etc.

Intervenția chirurgicală pentru tratarea obezității implică modificări ale stilului de viață ce vor fi urmărite, de către echipa noastră, pe termen lung; această tehnică fiind doar un instrument care ajută pacienții să slăbească. Chirurgia metabolică trebuie privită doar ca un instrument foarte eficace de pierdere a greutății – cum spunem întotdeauna: ”rezultatele la 2 ani depind de chirurgie, rezultatele la 10 ani depind de PACIENT!” 
Depinde de el, de fiecare pacient, să se angajeze a face schimbările psihologice și emoționale necesare pentru a realiza acest lucru.
Lipsa activitățiilor fizice, stresul psihologic, mesele copioase și gustările pe tot parcursul zilei, consumul de prea mulți carbohidrați, consumul de băuturi carbogazoase sunt printre cele mai frecvente cauze ale eșecului pierderii în greutate.
Implicarea pacientului va permite menținerea, controlul greutății pe termen lung!
Schimbarea începe cu o alegere, continuăm împreună!





Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale