Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Balonul gastric ALLURION - prezentare generală

Balonul gastric ALLURION - prezentare generală

Balonul gastric Allurion este un dispozitiv medical utilizat în tratamentul temporar al obezității și al pierderii în greutate.
Acesta constă într-un balon de silicon care este înghițit și umflat cu apă în stomacul pacientului, ocupând astfel un spațiu în stomac și determinând o senzație de sațietate precoce.

Iată câteva informații importante despre balonul gastric Allurion:

Procedura:

Balonul gastric Allurion este introdus în stomacul pacientului într-un mod non-chirurgical, prin înghițirea voluntară a pacientului.
Este înghițit sub formă de capsulă și, odată ajuns în stomac, este umflat cu apă (ser fiziologic). Procedura se realizează în mod ambulatoriu, fără necesitatea unei intervenții chirurgicale.

Durata de purtare:

Balonul gastric Allurion este conceput pentru a fi purtat pe o perioadă limitată de timp, în general 16 săptămâni. După această perioadă, balonul este eliminat pe cale fiziologică.

Mecanism de acțiune:

Balonul gastric Allurion funcționează prin ocuparea unui spațiu în stomac, reducând astfel capacitatea acestuia și determinând o senzație de sațietate precoce. Aceasta conduce la reducerea aportului alimentar și, implicit, la pierderea în greutate.

Beneficii și efecte secundare:

Balonul gastric Allurion poate ajuta la pierderea în greutate și la îmbunătățirea stării de sănătate asociate cu obezitatea, fiind o procedură non-chirurgicală reversibilă. Cu toate acestea, pot apărea și unele efecte secundare temporare, cum ar fi senzația de greață, vărsăturile, disconfort abdominal și reflux gastroesofagian.

Importanța adoptării unui stil de viață sănătos:

Balonul gastric Allurion este conceput ca un ajutor temporar în pierderea în greutate, dar succesul pe termen lung depinde de adoptarea și menținerea unui stil de viață sănătos, inclusiv o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate.

Este important de menționat că balonul gastric Allurion nu este potrivit pentru toți pacienții și că este necesară evaluarea medicală și consultarea cu un specialist înainte de a decide să îl utilizați. Un medic specializat vă poate oferi informații suplimentare și poate determina dacă această procedură este adecvată pentru dumneavoastră !

Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale