Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Nu vă mai administrați singuri medicamente pentru diabetici

Nu vă mai administrați singuri medicamente pentru diabetici

"Oamenii speră să slăbească rapid și cumpără medicamentul la negru. Reacțiile adverse sunt imediate și violente, fie apar după câteva săptămâni.Tratamentul îi ajută să nu simtă foamea, dar organismul cedează din cauza malnutriției. Cei care vor să scadă în greutate trebuie să meargă la doctor nu să ia medicamente după ureche." (sursa stirileprotv.ro)

Câteva cuvinte despre preparatul Ozempic (Semaglutida).......

Ozempic este denumirea comercială pentru medicamentul semaglutidă. Este un medicament eliberat pe bază de rețetă utilizat pentru a ajuta la gestionarea diabetului de tip 2. Semaglutida face parte dintr-o clasă de medicamente numite agoniste ale receptorilor peptidului similar glucagonului de tip 1 (GLP-1). Aceste medicamente acționează prin imitarea efectelor unui hormon numit GLP-1, care este produs în mod natural de către organism.

De obicei, Ozempic este administrat sub formă de injecție subcutanată o dată pe săptămână. Ajută la scăderea nivelurilor de zahăr din sânge prin creșterea secreției de insulină, reducerea producției de glucacon (un hormon care crește nivelul zahărului din sânge), încetinirea golirii stomacului și promovarea senzației de sațietate. Această combinație de acțiuni ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge, sprijină pierderea în greutate și, potențial, reduce riscul evenimentelor cardiovasculare.

Ca orice medicament, pot apărea efecte secundare și aspecte de luat în considerare. Efectele secundare comune ale Ozempic pot include greață, vărsături, diaree și dureri de stomac,reacții la locul de injectare. 

De regulă, Ozempic este aprobat pentru tratamentul diabetului de tip 2 și, în unele regiuni, și pentru tratamentul obezității. Cu toate acestea, există factori individuali care pot influența decizia de a utiliza acest medicament:

1.Istoric medical: Medicul va lua în considerare istoricul dvs. medical, inclusiv alte afecțiuni medicale pe care le puteți avea în afara diabetului.

2.Medicamente utilizate: Dacă luați deja alte medicamente pentru diabet sau pentru alte afecțiuni, medicul va evalua cum se vor interacționa cu Ozempic.

3.Reacții Alergice sau Intoleranțe: Dacă ați avut reacții alergice sau intoleranțe la alte medicamente asemănătoare sau la componente ale Ozempic, acest lucru va fi luat în considerare.

4.Risc de Hipoglicemie: Ozempic însuși nu ar trebui să cauzeze hipoglicemie (niveluri scăzute de zahăr din sânge) la fel de frecvent ca alte medicamente pentru diabet, dar există posibilitatea ca aceasta să apară. Medicul va evalua riscul de hipoglicemie în situația dumneavoastră.

5.Starea Generală de Sănătate: Starea generală de sănătate și alți factori de risc pot influența decizia de a utiliza Ozempic.


Decizia de a începe tratamentul cu Ozempic trebuie luată împreună cu un medic, ținând cont de factorii enumerați mai sus!!!




Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale