Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Obezitatea și diabetul zaharat de tip II

Obezitatea și diabetul zaharat de tip II

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică.

 

Obezitatea este o amenințare serioasă pentru sănătatea unei persoane. În absența măsurilor preventive și a tratamentului, poate reduce semnificativ calitatea vieții și poate duce la afecțiuni medicale grave. Acesta este motivul pentru care prevenirea obezității este atât de importantă.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea la nivel global. Acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății unei persoane și poate fi fatală în unele cazuri. Din acest motiv este necesar să se ia unele măsuri.

Obezitatea și diabetul de tip II merg ''mână în mână".

 

Factorii implicați în dezvoltarea diabetului de tip 2 includ factori genetici (antecedentele familiale) și factorii de mediu (dieta, stilul de viață sedentar, hipertensiune arterială). Pacienții diagnosticați cu diabet de tip 2 sunt, de asemenea, frecvent obezi, un alt factor.

Există mulți factori ,stilul de viață care joacă un rol în dezvoltarea diabetului de tip 2, inclusiv: obezitatea (definită ca un indice de masă corporală mai mare de 30), inactivitatea fizică, alimentația necorespunzătoare, stresul și urbanizarea. Excesul de grăsime este asociat cu 30% din cazurile de descendență chineză și japoneză, 60-80% din cazurile de ascendență europeană și africană și 100% din cazurile indienilor pima și din insulele Pacificului. Persoanele care nu sunt obeze au de obicei talia și șoldurile mai înalte.


Diabetul de tip II este o problemă majoră de sănătate publică.

 

Diabetul de tip 2 este o problemă majoră de sănătate publică din cauza prevalenței sale în creștere, a complicațiilor cronice și a faptului că este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. Pentru ca prevenirea să fie posibilă, trebuie cunoscută istoria naturală a bolii, trebuie să existe factori de risc modificabili și trebuie să existe screening-ul.

 

Diabetul de tip 2 este o boală cronică, netransmisibilă, cu o prevalență în creștere, care afectează majoritatea adulților sau mai mulți la un moment dat în viață. Ca atare, constituie o problemă majoră de sănătate care duce la diverse complicații cronice și, dacă este lăsată netratată sau nu este tratată corespunzător, este un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare. Pentru ca prevenția să fie posibilă, trebuie cunoscută istoria naturală a bolii, trebuie să fie prezenți factori de risc modificabili și trebuie efectuat screening-ul. Pentru pacienții adulți asimptomatici, cunoașterea categoriilor și a factorilor de risc este esențială





Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale